Moțiunea de cenzură depusă de coaliția PSD- ALDE a fost adoptată, azi, de Parlament, ceea ce înseamnă că Guvernul Grindeanu a fost demis.

Moțiunea a trecut cu 241 de voturi „pentru”, opt mai multe decât erau necesare, după cum a anunțat parlamentarul PSD Mircea Drăghici.

Ludovic Orban, președinte PNL: „Niciun parlamentar PNL nu a votat, în ciuda zvonurilor. Astăzi am scăpat de o gașcă din PSD, Grindeanu – Ponta, dar trebuie să mai scăpăm de o gașcă din PSD, Dragnea – Olguța (n.r. Lia Olguța Vasilescu) – Firea.”

Augustin Jianu (ministrul Comunicațiilor), singurul ministru care nu a demisionat după ce Guvernul a rămas fără sprijinul politic al coaliției PSD – ALDE: „Nu regret că am rămas alături de Grindeanu. Probabil că va urma un nou Guvern condus din umbră.”

Victor Ponta: „S-a votat sub cea mai mare presiune pe care am văzut-o în ultimii 14 ani, azi am asistat la bucuria PSD-ului că a dat jos Guvernul PSD. Nu m-am gândit la viitorul meu politic, deocamdată sunt deputat PSD. N-am vrut să plec din PSD, dar voi respecta decizia. Dacă asigram votul secret, poate erau 40-50 de voturi împotriva moțiunii. Domnul Dragnea are acum toată puterea, sper să o folosească cum trebuie, mai bine decât în ultimele șase luni. Domnul Dragnea este PSD.”

Coaliția PSD – ALDE va avea luni, la Palatul Cotroceni, consultări pentru desemnarea noului premier al României.

Citește și: Cum ar putea arăta noul Guvern, după trecerea moțiunii de cenzură.