Foștii și actualii salariați de la RAFO Onești care au deschis acțiune în instanță, la Tribunalul Bacău, cu scopul recuperării drepturilor de natură salarială neonorate de către angajator înainte și după deschiderea procedurii de insolvență, au avut un nou termen pe 13 martie 2017.

După patru termene, instanța a hotărât să amâne din nou cauza, pentru data de 8 mai 2017. Soluția pronunțată pe scurt: “Față de natura drepturilor salariale solicitate, perioada diferită și situațiile juridice diferite în care se află părțile, pentru buna administrare a justiției, dispune disjungerea prezentului dosar și formularea de noi dosare care să cuprindă cel mult 10 persoane”.

În plus, instanța a solicitat completarea noilor dosare cu documente noi, astfel că fiecare fost salariat al RAFO trebuie să mai depună copia după decizia de concediere sau întreruperea raporturilor de muncă și copia raportului de la REVISAL.

Pentru completarea dosarelor, vin cu rugămintea ca, prin discuții din aproape în aproape cu actualii și foștii salariați să transmiteți ca fiecare salariat să aducă sau să trimită la sediul organizației de sindicat câte o copie din cele două exemplare până la data de 30 martie 2017. Sper să fie ultimul termen, după care să așteptăm pronunțările pe grupuri de dosare, salariați și cele trei cereri, a declarat liderul de sindicat de la RAFO, Ion Marian.

Foștii salariați de la RAFO au cerut în instanță drepturile salariale conform Contractului Colectiv de Muncă și Contractelor Individuale de Muncă încheiate pentru anul 2016, pentru perioada 1 ianuarie – 26 octombrie 2016, până la deschiderea procedurii de insolvență, salarii și plăți compensatorii după deschiderea procedurii de insolvență și daune interese.