Pe toată perioada minivacanţei de 1 Mai, poliţiştii au desfăşurat activităţi suplimentare pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat peste 100 de infracţiuni, au aplicat peste 1200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 500.000 de lei.

În perioada 27 aprilie – 1 mai a.c., peste 200 de poliţişti băcăuani au fost de serviciu, suplimentar faţă de efectivul curent pentru ca minivacanţa ocazionată de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muncii să fie petrecută în linişte şi siguranţă.

Echipajele de poliție au intervenit, în această perioadă, pentru soluționarea a 107 infracţiuni sesizate, din care 30 contra persoanei, 40 contra patrimoniului, 18 la regimul siguranţei rutiere, 7 de natură economică, restul fiind la alte genuri de infracţiuni. De asemenea, au fost suprinse în flagrant delict 15 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii din județul Bacău au aplicat 1260 de sancţiuni, în valoare de 518.254 lei. Poliţiştii au aplicat 139 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 1062 de sancţiuni contravenţionale.

Totodată, poliţiştii au retras 25 certificate de înmatriculare şi au reţinut 116 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Poliţiştii băcăuani mulţumesc cetăţenilor care respectă legea, contribuind astfel la siguranţa comunităţii din care fac parte!

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău