Un biciclist în vârstă de 80 de ani, din Onești, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovit de o mașină, la intersecția străzii Liliacului cu bulevardul Oituz. De vină pentru producerea accidentului a fost bătrânul, care nu a acordat prioritate de trecere mașinii.

La data de 13 octombrie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii rutieri din Oneşti au cercetat un accident rutier produs în localitate, în urma căruia o persoană a fost rănită.

Din cercetarea efectuată la faţa locului a reieşit faptul că un bătrân de 80 de ani, din Oneşti, în timp ce se deplasa cu bicicleta, la intersecţia străzilor Liliacului cu Bulevardul Oituz, nu a respectat semnificaţia indicatorului de oprire şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar, de o localnică, de 39 de ani.

În urma impactului, pietonul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ambii conducători de vehicule au fost testaţi alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii recomandă bicicliştilor ca înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, să se asigure temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când se deplasează în grup, numai în coloană câte unul. Să nu circule cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice! Să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere! (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)