La aproape un an de când promitea relansarea rafinăriei, compania belgiană Result-4-You BVBA nu doar că nu a pompat” niciun euro la RAFO din cele cinci milioane promise în august 2016, ci a închis și site-un societății oneștene.

RAFO nu mai procesează o picătură de țiței de ani buni, iar mai nou acționarul majoritar – compania belgiană Result-4-You BVBA – a renunțat și la orice urmă de transparență privind activitatea societății care era cândva mândria petrochimiei românești.

Chiar dacă RAFO are activitatea oprită, societatea ar fi putut totuși păstra activ site-ul oficial – www.rafo.ro – prin intermediul căruia, de ce nu?!, i-ar fi putut ține la curent pe foștii sau actualii angajați cu privire la salariile pe care le datorează acestora, pe aproape un an de muncă.

Cel mai probabil, belgienii care au cumpărat pachetul majoritar de la Anders Capital, alți “mari” investitori care s-au perindat pe la conducerea RAFO, nu au mai plătit găzduirea site-ului, de aceea acesta a devenit inaccesabil. Este jenant dacă s-a întâmplat asta, găzduirea unui site implicând costuri ridicole, de ordinul a câțiva euro pe lună.

RAFO are de achitat salarii restante de 8.463.946 de lei (aproximativ 2 milioane de euro) către 381 de salariați pe care nu i-a mai plătit deloc în ultimele 10 luni de contract, înaintea disponibilizării colective.