La un an de la incendiul produs în bazarul din Onești, care a dus la suspendarea oricărei activități comerciale în acel perimetru, din dispoziția Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, s-a găsit o nouă locație care pare a fi pe placul comercianților.

În urma unei discuții purtate, ieri, la sediul Primăriei Onești între reprezentanți ai autorităților, în frunte cu primarul Nicolae Gnatiuc, și cei ai agenților economici care își desfășurau activitatea în bazarul din spatele pieței agroalimentare, s-a stabilit ca noul bazar să fie amenajat pe terenul din incinta fostului Onedil.

“După cum am anunţat într-un comunicat postat anterior, în urma unei adrese a A.N. „APELE ROMANE” – Sistemul de Gospodărire a Apelor Bacău, Bazarul din Oneşti nu se poate construi pe fosta locaţie, deoarece în zona respectivă se află o „lucrare de apărare împotriva inundaţiilor (pereu de beton) ce se află în administrarea Primăriei Oneşti, care nu asigură protecţie în totalitate a zonei”. Mai mult decât atât, conform noului Plan Urbanistic General, această zonă are o destinaţie cu caracter peisagistic şi de protecţie.

Având în vedere această situaţie, ieri am organizat o întâlnire la care au participat atât colegi din aparatul de specialitate, cât şi reprezentanţi ai comercianţilor din fostul bazar, în vederea identificării unei alte locaţii pentru amenajarea unor module comerciale care să asigure un comerţ civilizat şi în conformitate cu legislaţia în vigoare. Soluţia agreată de toată lumea a fost propunerea mea de a folosi terenul din incinta fostului Onedil, teren care se afla în proprietatea Primăriei Oneşti. Din păcate nu este o soluţie foarte rapidă, nu vreau să avansez un termen cu privire la finalizarea procedurilor, dar sunt şi eu în asentimentul comercianţilor că această zonă ar fi cea mai potrivită atât pentru ei, cât şi pentru viitorii clienţi.

Deja împreună cu colegii din aparatul de specialitate am făcut primele demersuri şi îmi doresc să găsim înţelegere la toate părţile implicate, pentru ca acest proiect să se poată finaliza în cel mai scurt timp posibil”, se arată într-o postare pe facebook a primarului Nicolae Gnatiuc.