Apropierea alegerilor locale (data avansată este 27 septembrie) a determinat o creștere semnificativă a postărilor cu iz electoral din Social Media. După o perioadă de acalmie, provocată de pandemia de coronavirus, acestea au revenit chiar mai virulent decât înainte de izbucnirea crizei sanitare. Spitalul Onești a răspuns astăzi, printr-un comunicat de presă, unor acuzații lansate zilele trecute, pe Facebook, de un utilizator, acesta făcând referire la familia primarului în funcție. Mai jos vă prezentăm integral atât comunicatul Spitalului Onești, cât și postarea în urma căreia a apărut poziția oficială a conducerii unității medicale.

Comunicatul integral al Spitalului Municipal Onești

Recent, în mediul online, au apărut o serie de materiale care promovează informaţii distorsionate privind funcțiile ocupate în cadrul Spitalului Municipal Oneşti de către persoane având diverse grade de rudenie cu domnul primar Nicolae Gnatiuc.
Pentru o informare corectă şi transparentă, facem următoarele precizări:
– Doamna Gnatiuc Adriana ocupă funcţia de economist în cadrul Biroului de Achiziții și nu de șef Birou Achiziții;
– Doamna Faraon Oana este de profesie inginer și ocupă funcția de Şef Serviciu Tehnic şi Administrativ începând cu anul 2015;
– Doamna Voicu Daniela ocupă funcția de magazioner și nu de șef al magaziei de alimente.
De asemenea, nu există intenţia manifestată sau certitudinea că doamna Gnatiuc Adriana va candida pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Oneşti.

Având în vedere perioada extrem de dificilă pe care o parcurgem cu toţii din cauza pandemiei COVID-19, eforturile noastre se canalizează în asigurarea stării de bine a pacienţilor noştri.
Astfel, conducerea spitalului împreună cu tot personalul medical, fac eforturi deosebite pentru a asigura condițiile necesare deschiderii cât mai urgente a spitalului pentru tratarea pacienților non COVID, începând cu data de 1 iulie .
În acest sens au fost amenajate circuite total separate pentru COVID-19 și non-COVID, au fost luate toate măsurile epidemiologice pentru protecţia personalului și a pacienților și s-a înaintat documentația necesară la DSP Bacău pentru obținerea avizelor necesare.
De asemenea, toate persoanele care urmează să fie internate în Spitalul Municipal Oneşti vor fi testate PCR, costurile fiind suportate de către spital.
În cel mai scurt timp, procedura de internare în spital va putea fi consultată pe site-ul nostru şi dată spre informarea pacienţilor prin intermediul medicilor de familie şi a medicilor specialişti.
Vă dorim multă sănătate!

Postarea care a aprins spiritele

“După ce tocmai și-a plasat soacra, la conducerea magaziei de alimente din cadrul Spitalului Onești, Gnatiuc ne uimește din nou:
Tot mai multe voci vorbesc despre preluarea funcției de Manager General al Spitalului din Onești, chiar de soția primarului, aceasta ocupând deja un loc călduț la achiziții.
Cu această ocazie, Gelu Nicolcea va reveni pe poziția de Director economic în cadrul aceluiași spital.
Informația devine și mai credibilă în contextul în care, data concursului a fost deja stabilită, acum înaintea alegerilor locale.
Prin această mișcare, Gnatiuc dorește să își asigure un anumit confort financiar în contextul părăsirii scenei politice, odată cu pierderea alegerilor pentru funcția de primar.
Și mai interesant este că acest concurs, nu este chiar un concurs, ci o prezentare de proiect, lucru descurajant pentru eventualii contracandidați, oricât de bine ar fi de pregătiți.
Voi reveni cu detalii!” – Dan Miron