O superstiție veche de când lumea spune că marți sunt trei ceasuri rele și că, orice am face, tot nu scăpăm de ele. Chiar într-o zi de marți, pe 12 septembrie, mai mulți bărbați s-au ales cu dosare penale pentru furt de material lemnos.

La data de 12 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au depistat în flagrant doi bărbaţi de 33 şi 34 ani, din localitate, care au tăiat ilegal şi sustras şapte arbori specia molid, din fondul forestier al Ocolului Silvic Oituz.

Materialul lemnos în volum de 5,993 mc şi valoare de 1.064,42  lei a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Oituz.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

La data de 12 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Zemeş au depistat în flagrant un bărbat de 33 de ani, din Moineşti, care a tăiat ilegal şi sustras un arbore specia arin, din fondul forestier al Ocolului Silvic Moineşti.

Materialul lemnos în volum de 2,411 mc şi valoare de 598,92  lei a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Moineşti.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

La data de 12 septembrie a.c, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa au depistat un bărbat de 34 de ani, din comuna Ghimeş- Făget care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,20 m.c. lemn, esenţă răşinoase pe raza localităţii.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti cu privire la provenienţa materialului lemnos a rezultat că bărbatul în cauză nu deţinea documente de provenienţă şi transport.

Faţă de cel în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale şi confiscarea materialului lemnos care a fost predat Ocolului Silvic Ghimeş- Făget.

Sursa: IPJ Bacău