La data de 03 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 37 de ani, din comuna Valea Seacă, suspectat de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat.

Astfel, în urma percheziţiei domiciliare realizată la locuinţa bărbatului în data de 04 octombrie a.c., poliţiştii au identificat mai multe bunuri sustrase de acesta, în cursul nopţii de 30 septembrie a.c., dintr-o societate comercială de pe raza localităţii Sascut, bunuri ce au fost predate părţii vătămate.

De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că bărbatul, în cursul nopţii de 2/3 octombrie a.c. a pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale de pe raza comunei Valea Seacă, de unde a sustras mai multe produse alimentare, ţigări şi băuturi alcoolice, în valoare de 1.500 lei.

În cauză, bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bacău, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile iar cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale a acestuia. (sursa: IPJ Bacău)