Polițiștii de investigații criminale din Bacău, cu sprijinul polițiștilor Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. au reușit depistarea unui bărbat de 47 ani, din județul Galați, bănuit ca ar fi înșelat mai multe persoane pe care le anunțau telefonic despre faptul că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier, iar pentru “rezolvarea” situației este nevoie de plata imediată a unei sume de bani.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat și reținut un bărbat de 47 ani, din județul Galați, bănuit că în zilele de 23 și 25 februarie a.c., ar fi încercat să înșele, apelând în mod aleatoriu numerele de telefonie fixă a trei bătrâne de 70, 71 și 84 ani, toate trei persoane fiind din Bacău, folosind metoda “ACCIDENTUL”.

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propuneri legale.

Încă o dată ne adresăm cetățenilor și le recomandăm să nu dea bani persoanelor necunoscute, oricare ar fi pretextul invocat de acestea.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

Nu uitați că în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind     poliţa de asigurare auto obligatorie.

Sursa: comunicat IPJ Bacău