Gabriel Berca, fost senator și ministru de Interne, și Mihai Banu, fost deputat, au fost condamnați la 2 ani, respectiv la 3 ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), într-un dosar de trafic de influență.

Sentința este definitivă, în plus magistrații ÎCCJ au dispus și confiscarea șpăgii de 92.500 de euro. În primă instanță, în mai 2016, fostul ministru de Interne Gabriel Berca a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată, după ce acesta şi fostul deputat Mihai Banu, condamnat în acelaşi dosar, a primit în total 185.000 euro de la un om de afaceri”, scrie digi24.ro.

În același dosar, Lucian Banu, fiul fostului deputat Mihai Banu, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

“Potrivit procurorilor DNA, Gabriel Berca, Mihai Banu şi fiul acestuia, Lucian Banu, au primit în total, de la omul de afaceri Viorel Rusu, 220.000 de euro, din care fiul deputatului a luat 150.000, restul banilor fiind împărţiţi în mod egal de Berca şi deputatul Banu. Banii au fost achitaţi în trei tranşe, în perioada 12 august 2010 – 22 iulie 2011”, mai notează sursa citată.