Poliţiştii de investigatii criminale din Bacău au depistat în flagrant, un tânăr de 27 de ani, din localitate, având asupra sa un telefon mobil pe care l-ar fi sustras de la un bărbat aflat într-un mijloc de transport în comun.

Tânărul este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

  • Recomandăm doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie imobilizată de braţ sau să o ţină în partea din faţă a corpului, lipită de haină. Bărbaţii ar fi bine să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp ! În nici un caz nu purtaţi banii în buzunarele din spate sau în cele laterale !!
  • La cumpărături nu purtaţi portofelul în plase, iar în mijloacele de transport în comun sau atunci când staţi la rând pentru cumpărături, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuiţi, pentru că veţi avantaja hoţii!
  • Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins ”din greșeală” în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul unde țineți banii sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima tertipului unui hoţ! (sursa: IPJ Bacău)