Marcajele trasate de autoritățile oneștene în dreptul trecerilor de pietoni, care le interzice șoferilor să staționeze, nu au nici un efect, fiind adesea ocupate de mașini.

Din această cauză, în special pe bulevardul Oituz șoferii abia reușesc să-i observe pe pietonii care doresc să traverseze strada și au coborât deja de pe trotuar. Pe lângă faptul că riscă să fie amendați de polițiștii rutieri, pentru neacordare de prioritate pietonilor, în orice moment se pot produce accidente cu consecințe grave.

Dacă amenda nu a pare a fi o soluție pentru disciplinarea șoferilor, autoritățile publice din Onești ar putea adopta măsura luată de omologii de la Bacău. Aceștia din urmă nu s-au mai chinuit să traseze marcaje rutiere care oricum nu se respectă, ci au montat, cu avizul Poliției Rutiere Bacău, separatoare menite să facă mai vizibile trecerile de pietoni, după cum informează zdbc.ro (vezi foto mic).

Chiar dacă nu sunt foarte estetice, mai multe astfel de semnalizări au fost montate în Bacău, astfel că pietonii pot fi acum mai ușor observați de către șoferi. La rândul lor, pietonii pășesc acum mai cu încredere pe zebră, riscul de a fi accidentați fiind ceva mai mic.

Dacă altfel nu se poate, atunci să se monteze și la noi separatoare de astea. Până la urmă, nici polițiștii rutieri nu pot sta cât e ziua de lungă pe bulevardul Oituz ca să-i sancționeze pe șoferii indisciplinați! Dacă nici cu amenzi nu merge, chiar e grav! O să ajungem să punem garduri în preajma trecerilor ca să-i blocăm pe șoferii care vor să parcheze acolo. De fapt, tot un fel de garduri sunt și separatoarele astea”, a comentat un șofer oneștean.

În momentul de față, aproape că nu este zi în care un șofer indisciplinat să nu fie amendat de polițiștii rutieri oneșteni pentru că a parcat în dreptul trecerii de pietoni.