Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au reţinut trei bărbaţi, din Bucureşti, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 16 septembrie a.c., un bătrân de 90 ani, din Bacău, a sesizat, prin apelul 112, că în aceeaşi zi, la uşa locuinţei din Bacău, în care se afla împreună cu soţia sa, au sunat trei bărbaţi care pretindeau că montează senzori pe ţevile de apă rece şi care au fost primiţi în apartament. După ce ar fi verificat chiuvetele şi ţevile din apartament, unul din cei trei tineri le-ar fi cerut suma de 45 lei, contravaloarea prestaţiei. Cei doi bătrâni ar fi refuzat după care persoanele necunoscute ar fi plecat. La scurt timp, bătrânul de 90 ani, a descoperit că i-au fost sustraşi banii pe care îi deţinea într-un plic alb şi pe una din poliţele din apartament, aproximativ 40.000 de lei.

Poliţiştii au efectuat activităţi specifice şi, la data de 18 septembrie a.c., au reuşit identificarea şi depistarea a trei bărbaţi de 27, 37 şi 43 de ani, toţi din Bucureşti. Pe numele bărbatului de 43 ani, era emis un mandat de arestare preventivă de către Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, acesta figurând în evidenţa URMĂRIŢILOR. Asupra celor trei bărbaţi a fost găsită suma de 32.000 lei, prejudiciul fiind astfel recuperat în proporţie de 80%.

În cauză s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor trei tineri care vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propuneri legale.

La acţiunea poliţiştilor băcăuani au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)