Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în intervalul luni, 23 octombrie, ora 10.00 – marți, 24 octombrie, ora 23.00, vizată fiind și partea vestică a județului Bacău.

“Din dimineața zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a țării. În intervalul menționat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului București), local în Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.
În zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor cumula cantități de apă pe arii extinse între 30 și 50 l/mp și izolat peste 60 l/mp.
Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vor fi rafale de peste 70…80 km/h”, se arată în comunicatul ANM.

În zona deluroasă a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița a fost emis COD PORTOCALIU de ploi abundente.