Un parlamentar rus a avertizat, vineri, că declarațiile recente ale liderilor Poloniei încurajează Moscova „să o pună pe primul loc la coada pentru denazificare, după Ucraina”, notează stirileprotv.ro.

Deputatul Dumei de Stat Oleg Morozov a făcut remarca pe contul său de Telegram, potrivit presei de stat din Rusia.

Prin declarațiile sale despre Rusia, descrisă drept „tumoră canceroasă”, și despre „indemnizația” pe care trebuie să o plătim Ucrainei, Polonia ne încurajează să o punem pe primul loc la coada pentru denazificare, după Ucraina”, a scris acesta, potrivit Fox News.

Joi, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki l-a criticat pe președintele rus Vladimir Putin și propaganda pe care acesta o răspândește cu privire la războiul în Ucraina.

Ideologia Russkiy Mir a lui Putin este echivalentul comunismului și nazismului din secolul 20. Este o ideologie prin care Rusia justifică drepturile inventate și privilegiile pentru țara sa. În numele acestei ideologii, Mariupol și alte zeci de orașe ucrainene au fost rase pe măsură ce soldații ruși erau trimiși la război, convinși de superioritatea lor, și încurajați să comită crime de război inumane – ucideri, violuri și torturi asupra unor civili nevinovați”, a spus premierul polonez.