Președintele Klaus Iohannis exclude noi măsuri de relaxare și vorbește despre o posibilă introducere a unor restricții, dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus va continua să crească. El spune că situația în care România este acum este „foarte îngrijorătoare”, notează digi24.ro.

„Ne așteptam să intrăm într-o fază de descreștere, nu s-a întâmplat. În situația în care crește numărul de bolnavi, este destul de greu de imaginat cum va arăta o nouă fază de relaxare.

Eu mă bazez și m-am bazat în toată această perioadă pe ceea ce recomandă specialiștii. Există comisii ale specialiștilor, ei trebuie să analizeze evoluția pandemiei și ei trebuie să vină la politicieni pentru anumite măsuri care se impun de la caz la caz. Este clar că situația în care ne aflăm acum este foarte îngrijorătoare. Sunt în contact și cu guvernanții, și cu specialiștii.

Deocamdată, credem că împreună cu românii avem puterea să respectăm normele și să nu trecem în faze mai complicate administrativ, cum ar fi starea de urgență. Dar, sigur, dacă situația se înrăutățește și nu găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive. Eu nu-mi doresc acest lucru, cred că nici românii nu-și doresc acest lucru. Haideți să respectăm normele în vigoare.

Am văzut că majoritatea ţărilor care au început măsurile de relaxare a crescut numărul de persoane infectate. Nu îmi doresc să reintroduce restricţii, dar dacă numărul de cazuri creşte în continuare, atunci probabil Comitetul Naţional va începe să propună măsuri restrictive”, a declarat președintele Klaus Iohannis.