Odată cu dezvoltarea tehnologiei și a internetului, nu a întârziat să apară și comerțul online. Acum putem cumpăra prin intermediul magazinelor online aproape orice, de la periuțe de dinți, lapte, carne, ouă până la mașini și locuințe.

Un domeniu sensibil, dar care ia din ce în ce mai mult amploare, este comerțul online cu produse alimentare. Deși, la momentul actual, acest tip de comerț nu ocupă o piață foarte însemnată, tot mai multe firme își îndreaptă atenția spre comerțul online cu produse alimentare. Și cum românul este deschis la nou și foarte inventiv, cei plecați în străinătate au găsit în acest tip de comerț o oportunitate și o formă cât se poate de practice, pentru a-i ajuta pe cei dragi, rămași în țară.

Dacă până acum trebuiau să găsească tot felul de metode nu mereu la îndemână pentru a trimite bani în țară, acum, prin intermediul acestor magazine online, cei stabiliți în afara țării doar accesează site-urile specializate. Urmează selectarea produselor dorite (carne, legume, pâine, lactate, detergenți si ce consideră ei că mai au nevoie cei dragi prin casă), plata online cu cardul, indicarea adresei de livrare, evident din România, și plasarea comenzii. În acest fel, românii din străinătate scapă de grija de a trimite bani, dar avantajele sunt multiple: cei de acasă evită înghesuiala din supermarketuri, economisesc timp iar pe bătrâni îi scapă de povara genților pline de cumpărături, întrucât aceste magazine online, în majoritatea cazurilor, fac și livrarea produselor până la ușa clientului.

Un beneficiu este și pentru părinții care și-au lăsat odraslele în țară și care nu de fiecare dată sunt suficient de inspirate în a cheltui banii trimiși de părinți. Așa că părinții, știind mai bine nevoile acestora, apelează tot la acest tip de comerț. Un jucător important pe această piață este firma ENEVILA RO, care, prin intermediul site-ului www.enevila.ro, a reușit să se impună cu succes în sud-estul României, acoperind o arie însemnată, din București și până în Moldova, la Bacău.

Important este ca, înainte de a apela la aceste servicii, să verificați și să vă informați pe cât posibil despre activitatea anterioară a acestor magazine online, întrucât nu toate au un istoric foarte bun. De asemenea este important să vedeți dacă banca de la care aveți cardul operează și conversia banilor pe care îi dețineți, în lei.