Blocul “Evazatu” de pe strada Libertății nr. 1, care se află în administrarea Primăriei Onești, este, din spusele mai multor locatari de acolo, un focar de infecție, chiar dacă autoritățile locale au mai “cosmetizat” o parte din camere.

Autoritățile locale vor continua investițiile la blocul “Evazatu”, pentru a le oferi chiriașilor de acolo condiții cât mai decente cu putință.

Astfel, primarul Nicolae Gnatiuc a anunțat, în cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local, că grupurile sanitare (care sunt la comun) urmează a fi modernizate. “Avem în plan reamenajarea grupurilor sanitare. Costurile lucrărilor vor fi de aproximativ 65.000 de lei”, a spus edilul-șef al orașului.

Blocul “Evazatu” dispune de 269 de camere, dintre care un număr de 47 de camere (de la ultimul etaj al imobilului) sunt în curs de renovare.

În altă ordine de idei, doar 36 de persoane dintre cele care locuiesc în blocul “Evazatu” aveau, la data de 11 aprilie, contracte individuale de furnizare a energiei electrice cu E.On, iar 14 persoane aveau depusă documentația privind obținerea avizului de racordare la furnizorul de energie electrică.

De altfel, chiriașii din blocul “Evazatu” au semnat de-a lungul timpului mai multe angajamente de plată a datoriilor de întreținere (inclusiv energie electrică), dar chiriașii nu au respectat niciunul din termenele de plată prevăzute în aceste angajamente, asumate prin semnătură.

În acest fel, pentru stoparea datoriilor generate de către chiriași la nivelul actual, prin neachitarea sumelor datorate pentru consumul de energie electrică în sistem paușal, s-a stabilit că există posibilitatea tehnică de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru această categorie, fiind necesare emiterea unei notificări către distribuitor în acest sens.

Mai mult decât atât, autoritățile locale au ajuns la concluzia că este necesară rezilierea contractelor de închiriere, continuarea procedurilor de evacuare a chiriașilor rău-platnici și a demersurilor legale în vederea recuperării debitelor și a diminuării prejudiciului adus de chiriași.