La ultima ședință a Consiliului Local Onești, care s-a desfășurat joi, 29 noiembrie, aleșii locali au stabilit ca în perioada sezonului rece, fostul centru social din cartierul Slobozia să fie destinat adăpostirii persoanelor care nu au o casă și dorm pe străzi.  

Având în vedere temperaturile scăzute şi faptul că pe raza municipiului Oneşti se află persoane fără adăpost, iar adăpostul de noapte din strada Victor Babeş, nr. 1 nu poate fi deschis, deoarece nu corespunde standardului minim de calitate aplicabil conform, Ordinului nr. 2126/2014, propunem găzduirea temporară a persoanelor fără adăpost, cu ultimul domiciliu în municipiul Oneşti, în perioada sezonului rece 2018 – 2019, în locaţia Centrului Social Slobozia, din strada Victoriei, nr. 40”, se arată în expunerea de motive a proiectului inițiat de primarul Nicolae Gnatiuc.

Fostul Centru Social Slobozia a fost închis odată cu deschiderea unui spațiu similar, doar că mult mai generos, în cartierul Satul Catolic.

Fostul Centru Social Slobozia nu poate găzdui decât 14 persoane fără adăpost, din cauza capacității reduse.

Adăpostul din strada Victor Babeș nu dispune de încălzire și nici nu are aviz de securitate la incendiu de la ISU Bacău, acesta fiind motivul pentru care autoritățile oneștene au propus această variantă temporară. Temporară deoarece anul viitor fostul centru social de la Slobozia s-ar putea transforma în dispensar medical.