Noul utilaj va fi folosit de către societatea de gospodărire a orașului – SC Domeniul Public și Privat SA Onești (DPP) – urmând să suplinească cei 50 de angajați care vor fi disponibilizați de la 1 ianuarie 2019.

“Zilele trecute a fost recepționată autospeciala achiziţionată de către UAT Onești prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Este vorba despre o automăturătoare stradală multifuncţională vară/iarnă cu tracţiune 4×4, cu lamă de deszăpezire şi instalaţie de împrăştiat soluţie material antiderapant lichid CACL2, EURO 6, care a trecut deja în dotarea SC DPP SA.
Autospeciala multifuncţională este dotată cu accesorii pentru salubrizarea străzilor și este destinată utilizării în ambele sezoane, atât în cel cald, precum şi în cel rece, datorită posibilităţii de a personaliza șasiul în funcţie de nevoile sezoniere. Astfel, pe timp de iarnă, multifuncţionala va fi folosită la deszăpezire, fiind dotată cu un răspânditor de material antiderapant, dar şi cu o lamă de zăpadă. În sezonul cald, multifuncţionala va desfăşura activităţi de curăţare a drumurilor cu ajutorul periei rotative frontale şi a instalaţiei de udat şi stropit cu bazin.
Primăria și Consiliul Local al Municipiului Onești vin astfel în sprijinul SC DPP SA cu acest autovehicol multifunctional, care va facilita procesul de salubrizare a orașului nostru. Este cunoscut faptul că la nivelul Consiliului de Administrație al SC DPP SA Onești s-a luat decizia diminuării numărului de salariați, începând cu data de 1 ianuarie 2019 urmând a fi disponibilizați nu mai puțin de 50 de angajați, precum și a micșorării cotei de profit a societății de la 5% la 2%
Îmi doresc ca, prin adoptarea unor astfel de măsuri, luate încă din vara acestui an și la Primăria Onești, să fie modernizată și eficientizată și activitatea SC DPP SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Onești”, a scris primarul Nicolae Gnatiuc, pe pagina sa oficială de Facebook.