(P)

Compania TAROM a adus în atenția pasagerilor ce urmează să călătorească în Marea Britanie formularul obligatoriu pe care aceștia vor trebui să îl completeze de luni, 8 iunie 2020, când Regatul Unit va institui carantina obligatorie pentru toate persoanele venite din afara granițelor, scrie observatornews.ro.

Începând cu data de 08.06.2020, Marea Britanie introduce carantina pentru persoanele care intră pe teritoriul său. Pasagerii care călătoresc în aceasta ţară au obligaţia de a completa un formular, care poate fi găsit accesând link-ul: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk. Vă informăm că acest formular este obligatoriu şi nu vă este permisă intrarea pe teritoriul Marii Britanii în cazul în care nu aţi completat formularul”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a TAROM.

Astfel, românii care vor călători spre Marea Britanie vor intra automat în carantină, timp de 14 zile. Odată ajunși pe teritoriul Regatului, aceștia vor fi nevoiți să conducă propriile mașini sau să aștepte un mijloc de transport autorizat de guvernul britanic – transportul în comun sau taxiurile fiind interzise imigranților în primă fază, mai scrie sursa citată.

La sosirea în țară, fiecare persoană va oferi o adresă la care să poată fi contactată pe perioada carantinei. De asemenea, cei care ajung în Regat nu au vor putea merge la serviciu, la școală sau în alte instituții publice, pe perioada carantinei, informează BBC. (foto: imagine ilustrativă)