Odată cu apropierea sărbătorilor pascale, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău va supraveghea atent toate piețele agroalimentare și alte locuri amenajate și autorizate de pe raza județului în care va fi valorificată carnea de miel și alte produse de origine animală, pentru a se asigura că sunt respectate condițiile sanitar veterinare prevăzute de lege.

În acest sens, în toate cele 10 piețe agroalimentare autorizate de pe raza județului, mai mulți medici veterinari vor sta la dispoziția consumatorilor, care pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare și pentru siguranța animalelor (vezi tabelul alăturat).

Comercializarea carcaselor de miel în aceste spații amenajate temporar din incinta piețelor agroalimentare este permisă în perioada 15-27 aprilie 2019.

Trebuie precizat că în tot județul Bacău există doar două abatoare autorizate să sacrifice miei și iezi.

“Sacrificarea mieilor și iezilor în scopul comercializării cărnii este permisă doar în abatoare autorizate/înregistrate sanitar veterinar. La ora actuală în județul Bacău sunt autorizate două abatoare situate în comunele Nicolae Bălcescu și Mănăstirea Cașin”, se arată într-un comunicat de presă emis de DSVSA Bacău.

DSVSA Bacău subliniază faptul că “ovinele și tineretul ovin se pot sacrifica indiferent de vârstă, pe toată durata anului, în gospodăria proprie numai pentru consum propriu în familie”