Aflat, ieri, într-o vizită scurtă la fabrica de mobilă Lux Artim din Onești, ambasadorul Elveției la București, Excelența Sa Arthur Mattli (foto mare stânga), a fost plăcut surprins să afle că o bună parte din mobila de serie produsă aici ajunge pe rafturile unuia dintre cei mai mari retaileri de bricolaj din lume, Leroy Merlin.

Ambasadorul Confederației Elvețiene la București a ajuns la Lux Artim la ora 11.00 alături de o delegație numeroasă (vezi componența delegației AICI),  administratorii Gabriel și Mirela Năfureanu primindu-și oaspeții cu pâine și sare, conform tradiției.

A urmat vizionarea unui film de prezentare, în care ambasadorul Elveției la București și ceilalți musafiri au avut ocazia să descopere cele mai importante repere din existența de peste 20 de ani a fabricii, precum și date interesante despre proiectele investiționale derulate de către producătorul de mobilă oneștean.

Bucătăria viitorului – denumită Chameleon – prezentată în premieră de Lux Artim în cadrul CNR Imob International Istanbul Furniture Fair Istanbul – unul dintre cele mai mari târguri de mobilă din lume – l-a fascinat pur și simplu pe ambasadorul Elveției. “Impresionant!”, a punctat acesta.

Proiectele de dezvoltare realizate deja de Lux Artim sau cele aflate în curs de implementare – cel mai important fiind deschiderea unei noi linii de producție, investiție în valoarea de 1,4 milioane de euro, din fonduri europene – au primit de asemenea aprecieri din partea oficialilor elvețieni și români.

Oaspeții Lux Artim nu au plecat înainte de a efectua un tur complet al fabricii, interesându-se despre fiecare etapă din fluxul de producție. “Faceți o treabă foarte bună aici!”, a concluzionat ambasadorul, care nu și-a putut ascunde surprinderea în momentul în care un membru al delegației i-a transmis că o bună parte din mobila produsă de Lux Artim se vinde în vasta rețea de magazine Leroy Merlin.

Lux Artim mai furnizează mobilă de serie și în rețeaua de magazine MATHAUS, însă execută și mobilă la comandă și satisface cele mai exigente gusturi.