În plină pandemie de coronavirus, un asistent medical de la Spitalul Floreasca din Capitală a fost reținut de poliție după ce a furat din depozitul spitalului 2.000 de măşti şi dezinfectanţi pe care le-a vândut ulterior unei alte persoane, informează romania.europalibera.org.

Asistentul medical a acționat în afara orelor de program.

Polițiștii au făcut două percheziții, una la locuința bărbatului și alta la locul său de muncă, în vestiar, unde au mai găsit 550 de măști, pe care asistentul nu apucase să le vândă.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în data de 29.03.2020, în afara orelor de program s-ar fi prezentat la locul de muncă, unde ar fi pătruns în depozitul și ulterior în magazia unității sanitare unde are locul de muncă, de unde ar fi sustras 2.000 de măști și recipiente de dezinfectant, pe care ulterior le-a vândut unor persoane fizice”, arată Poliția Capitalei.

Bărbatul a fost reținut pe o perioada de 24 ore, urmând să fie prezentat magistraților care vor decide dacă emit mandat de arest preventiv.