Potrivit unui proiect de lege depus în Parlament, care vizează descurajarea românilor care trăiesc pe banii statului, refuzul unui loc de muncă va determina pierderea venitului minim garantat.

Numai luna trecută – informează digi24.ro – aproape un sfert de milion de români primeau acest ajutor social (mai exact 245.000 de persoane).

În prezent, legea prevede că aceştia (n.r. – asistații sociali) pot refuza trei locuri de muncă şi doar în această situaţie pot pierde venitul minim garantat. Proiectul de lege pe care îl propun este, spun eu, unul foarte corect, în sensul că la refuzul unui singur loc de muncă nu mai beneficiezi de acest venit. Legea i-a obişnuit, legea trebuie să îi dezobişnuiască. Trebuie să punem capăt puturoşeniei”, a spus Florin Roman, deputatul PNL care a inițiat proiectul de lege.

Potrivit unor date statistice oferite de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, circa 25.000 de români beneficiază de ajutor social de peste 10 ani, în condițiile în care specialiștii din resurse umane se plâng că piața forței de muncă este extrem de puțin ofertantă.