Ordonanța militară privind circulația populației pe drumurile publice în intervalul orar 22.00-06.00, care a intrat în vigoare aseară, a fost desconsiderată de multe persoane. La nivelul județului Bacău, unde au fost instituite mai multe filtre, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 25.600 de lei.

Dintre persoanele verificate de polițiști (VIDEO AICI), șapte nu au avut la ei documentele care să le permită să scape de amenzile de 5.000 de lei. Așa că au fost buni de plată.

În seara zilei de 23 martie a.c., în intervalul orar 22.00-06.00, polițiștii băcăuană au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor generate de prevederile împotriva răspândirii COVID-19  pe raza întregului județ.

Până în acest moment, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.600 de lei”, ne-a dclarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău,inspector principal Cătălina Păduraru.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Astfel de acțiuni de verificare a prevederilor ordonanței militare privind circulația pe drumurile publice în contextual epidemiei de coronavirus vor continua în fiecarea seară.