La data de 3 iulie a.c., poliţiştii din Moineşti s- au sesizat cu privire la faptul că, la data de 29 iunie a.c., ar fi avut loc un accident de circulaţie în comuna Scorţeni, iar conducătoarea auto implicată a părăsit locul accidentului.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, la data de 29 iunie a.c., o femeie de 40 de ani, din comuna Scorţeni, în timp ce conducea un autoturism pe drumul sătesc, fără a poseda permis de conducere, ar fi surprins şi accidentat un localnic, de 57 de ani, care se deplasa pe drumul public în calitate de pieton.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului care s-a prezentat la spital pentru îngrijiri medicale, fără a declara cele întâmplate, conform înţelegii dintre acesta şi şoferiţă de a nu anunţa organele judiciare.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, la momentul impactului, în autoturism se mai afla şi un bărbat de 54 de ani care i-ar fi încredinţat autovehiculul conducătoarei auto, desi cunoştea faptul că aceasta nu poseda permis de conducere.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi încredinţarea unui autovehicul spre a fi condus de către o persoană despre care se cunoaşte că nu deţine permis de conducere. (sursa: IPJ Bacău)