Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri suspendarea temporară pentru 6 luni a distribuţiei medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului, în afara României, iar entităţile private sunt solicitate să îşi decaleze programul de lucru, pentru sectorul public solicitarea fiind obligatorie, informează news.ro.

Arafat a recomandat decalarea de către entităţile private cu peste 99 de angajaţi a programului de lucru al angajaţilor care se deplasează cu mijloace de transport în comun,  în Bucureşti şi în municipiile reşedinţă de judeţ.

Arafat a propus ca programul de lucru să înceapă în tranşe, la orele  8.00, 9.00, 10.00. Acesta a precizat că pentru instituţiile private este o recomandare, iar pentru cele de stat măsura este obligatorie, mai scrie sursa citată.

Secretarul de stat a anunţat restricţionarea activităţilor religioase, artistice și sportive până la 31 martie cu posibilitate de prelungire, decizia vizând acţiunile care implică peste 100 de persoane şi sistarea activităţii cu publicul a muzeelor.

Ce se întâmplă cu activitățile didactice în învățământul superior – articolul integral AICI