Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) oferă asiguraților, începând de luni, 22 ianuarie, posibilitatea de a obține singuri informații cu privire la încadrarea în clasa bonus-malus (B/M) a autovehiculului asigurat prin RCA.

Pentru o mai mare transparență în contractele de asigurare pentru polițele obligatorii RCA, ASF a lansat un instrument online cu ajutorul căruia asigurații pot obține informații despre încadrarea în clasa bonus-malus a mașinii asigurate prin RCA.

Intrumentul este disponibil accesând pagina de internet www.asfromania.ro, iar căutarea se poate face simultan pentru cel mult cinci vehicule, citeriile de căutare fiind numărul de înmatriculare sau numărul de identificare a autovehiculului (seria de șasiu), informează economica.net.

“Acest instrument oferă un plus de transparenţă în ceea ce priveşte detaliile contractelor RCA şi, de asemenea, informează în permanenţă asiguraţii cu privire la clasa de B/M în care sunt încadraţi. Consider că aplicaţia pe care am lansat-o va fi foarte utilă consumatorilor, pentru că sistemul bonus-malus are un rol esențial în determinarea tarifului poliţelor auto obligatorii”, a declarat Leonardo Badea, preşedintele ASF, pentru sursa citată.