În ultimele 24 de ore, echipajele pompierilor militari au acționat pentru limitarea pagubelor și efectelor produse de 11 incendii de vegetație, iar numărul acestora este în dinamică.

De asemenea, salvatorii băcăuani au intervenit în 13 misiuni pentru acordarea ajutorului medical de urgență, 1 misiune de asistență persoane și au gestionat alte 5 situații de urgență în sprijinul comunităților.

Una dintre intervențiile de amploare înregistrate în cursul zilei de joi este cea din localitatea Nicolae Bălcescu. La ora 19:47, prin apelul unic pentru situații de urgență, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău au fost solicitați să intervină pentru a lichida un incendiu care se manifesta la vegetația uscată. La fața locului s-au deplasat 5 pompieri militari.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 8 hectare, fiind lichidat în limitele găsite.

Facem din nou apel către cetățeni să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere și amintim faptul că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă! (sursa: ISU Bacău)