UPDATE – 18.06: Ținând cont de faptul că în urmă cu numai o zi SC DPP SA a anunțat că apa se va furniza în Onești, în următoarele două săptămâni, în intervalul orar 05.30-21.00, ceea ce ar înseamna că, determinat de ultima avarie, locuitorii din zona de jos a orașului n-ar mai avea apă până sâmbătă dimineață, Vali Blidaru a venit cu precizări noi. “Eu am zis ora 21.00 ca să-mi iau o marjă de eroare. Posibil că reluarea apei se va produce mai devreme. Pe de altă parte, la ora 21.00 se închid vanele, dar locuitorii din zona de jos a orașului vor mai avea apă cel puțin încă două ore în plus, până la 23.00, așa s-a întâmplat mereu când s-a sistat furnizarea apei în oraș”, ne-a precizat președintele CA al SC DPP SA.

Oneștenii din zona de jos a orașului sunt de dimineață fără apă, din cauza unei avarii la o vană care a fost semnalată de în urmă cu aproape trei ore (în jurul ore 15.00) de SC Domeniul Public și Privat SA Onești, pe pagina de facebook a Primăriei.

Reporterii UNU PE TROTUȘ au luat legătura cu Vali Blidaru, președintele Consiliului de Administrație al SC DPP SA, iar acesta nee-a dat asigurări că reluarea furnizării apei se va face din seara aceasta, până cel mai târziu la ora 21.00. “A fost nevoie ca o echipă de-a noastră să se deplaseze la Bacău pentru a procura acelașii de vană cu cea care s-a fisurat. Oamenii au revenit în oraș de puține momente, estimăm că doată procedura de înlocuire a vanei fisurate nu va dura mai mult de 2-3 ore. Cred că în jurul orei 21.00, oneștenii afectați de această defecțiune vor avea din nou apă, ne-a declarat Blidaru.

În urmă cu mai bine de trei ore, pe pagina de facebook a Primăriei Onești a fost postat următorul mesaj: “Din cauza unei avarii apărute la rețeaua de distribuție a apei potabile din zona Calea Mărășești Nr.25, vană DN 350 fisurată, furnizarea apei în Cartier Dalas, Strada Stadionului, Calea Mărășești, Strada Pajura, Strada Victor Babes și zonele adiacente, este sistată pâna la remedierea acestei defecțiuni.

Cauza acestei avarii este starea avansată de uzură și vechimea infrastructurii de furnizare a apei potabile.

În aceste momente, angajaţii Secţiei Apă-Canalizare ai SC DPP SA Oneşti lucrează pentru remedierea acestei avarii, problema majoră fiind găsirea unei vane corespunzătoare pentru înlocuirea celei fisurate”.