Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat, marţi, pe Facebook, că a aprobat achiziţionarea a două seturi de aparate pentru sala de gimnastică din Oneşti.

Suntem în plin proces de implementare a unui proiect de redresare și dezvoltare a gimnasticii, alături de federația de specialitate, nu doar pentru tradiția sa în performanță, dar și pentru potențialul pe care îl are în continuare. Era firesc să începem cu Oneștiul, leagănul acestui sport, unde se pregătesc de peste 20 de ani loturile de gimnastică feminină. De acum, vor avea aparate noi: am aprobat finanțarea pentru achiziția a două seturi de aparate, care vor servi în pregătirea ambelor loturi, dar și pentru organizarea competițiilor naționale și internaționale pe care Sala Polivalentă Nadia le găzduiește de atâta vreme.

Un milion de lei investiți în viitorul unui sport minunat, care trebuie să revină acolo unde îi este locul: în topurile internaționale și în istoria marii performanțe. Federația va avea aparatele proprii, sportivii vor avea aripi pentru visurile lor. Obiectivul acestei investiții, care va fi urmată de altele, dar și de deschiderea progresivă a unor noi secții în toată țara, este construirea noului nucleu de juniori pentru generația 2028. Generația prin care gimnastica românească va renaște”, a precizat ministrul Sportului. (foto: Biblioteca Municipală Radu Rosetti Onești)