Un număr de 6 persoane fără forme legale de angajare au fost descoperite, pe parcursul lunii trecute, de către echipele de control ale Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău în urma verificărilor desfășurate la zeci de agenți economici din județ.

Mai exact, potrivit desteptarea.ro, la un număr de trei angajatori, inspectorii ITM Bacău au identificat șase persoane care lucrau și nu aveau încheiat contract de muncă. În consecință, cum amenda pentru fiecare caz de muncă “la negru” este de 20.000 de lei, inspectorii ITM au aplicat amenzi în valoare totală de 120.000 de lei.

Alți 20 de angajatori au primit amenzi în valoare totală de 35.300 de lei pentru nerespectarea legislației privind munca suplimentară și de noapte, repausul săptămânal sau registrul general de evidență a salariaților, în format electronic (REVISAL).

272 de agenți economici de pe raza județului Bacău au fost verificați de către inspectorii ITM pe parcursul lunii trecute dacă respectă legislația muncii. (foto: imagine ilustrativă)