țiva parlamentari s-au gândit la un proiect legislativ care să sancționeze aspru persoanele care ascultă muzică la volum maxim în locuințe, tulburând astfel liniștea vecinilor.

Dacă în momentul de față amenda pentru persoanele care ascultă muzică foarte tare se situează între 200 și 500 de lei, proiectul legislativ în discuție prevede sancțiuni mult mai dure, pentru a combate acest fenomen aflat în creștere. “Românii care obișnuiesc să asculte muzică la volum maxim riscă o amendă-record de 6.000 de lei, propun parlamentarii”, scrie observator.tv.

“Cine nu plătește amenda, are două alternative: până la 150 de ore de muncă în folosul comunității sau închisoarea”, a explicat deputatul Nicușor Halici.

Dar aceasta nu este singura modificare care ar putea fi adusă legii ce reglementează această situație conflictuală.

“Pentru că mulţi contestau amenda în instanţă, pe motiv că poliţiştii n-au dovezi, parlamentarii vor să impună încă o măsură nouă.

În acest fel, o altă iniţiativă parlamentară prevede că toate secţiile de poliţie din România vor fi dotate cu decibelmetre, aparate care măsoară intensitatea zgomotului. Iar în iniţiativă se spune că toţi cei care provoacă zgomote puternice care se resimt în apartamentul persoanelor deranjate cu peste 35 de decibeli riscă amenzi.

Momentan, ideea parlamentarilor e la stadiul de propunere, dar deputaţii speră că legea va intra în vigoare în vara anului viitor”, mai menționează sursa citată.