În lipsa unor indicatoare rutiere care să interzică staționarea autovehiculelor, alveolele amenajate pe bulevardul Republicii, în dreptul școlii gimnaziale “George Călinescu”, nu ajută cu nimic la decongestionarea traficului în orele de vârf.

Amenajate cu scopul de a constitui un refugiu pentru șoferii care își duc dimineață copiii la școală, alveolele de pe bulevardul Republicii din Onești, din dreptul școlii gimnaziale “George Călinescu” sunt folosite astăzi ca parcări de persoanele care lucrează în zonă sau de cele care ies la cafea la stația peco din apropiere.

Pentru că alveolele sunt mai tot timpul ocupate, chiar și dimineața la prima oră, părinții care își duc copiii la școală cu mașina continuă să blocheze prima bandă de mers, stârnind furia celorlalți participanți la trafic.

“Aici trebuiau montate indicatoare care să interzică staționarea. Fără aceste indicatoare, alveolele astea sunt degeaba! Eu, care nu am copiii de dus la școală, însă trec în fiecare dimineață pe acolo spre serviciu, venind de pe Buciumului, sunt deranjat că de fiecare dată găsesc banda întâi ocupată. Eu sper că se va rezolva, că nu e un capăt de țară să montezi un indicator acolo. Să fim bine înțeleși, șoferii care parchează acolo nu au nicio vină, din moment ce le este permis acest lucru! Autoritățile responsabile trebuie să intervină”, a comentat un oneștean.

Un vehicul imobilizat pe drumul public pe o durată ce depășește 5 minute se consideră staționare.