Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vreme rea pentru jumătate de ţară, valabil de mâine, de la ora 15.00, până duminică, ora 4.00. De asemenea, de sâmbătă, ora 12.00, până duminică seară, în majoritatea regiunilor este valabilă o informare meteo de instabilitate atmosferică, notează observator.tv.

Codul galben de instabilitate atmosferică accentuată se întinde până în vecinătatea județului Bacău și cuprinde Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei (vezi hartă), fenomenele vizate fiind AVERSE CU CARACTER TORENȚIAL, FRECVENTE DESCĂRCĂRI ELECTRICE, VIJELII ȘI CĂDERI DE GRINDINĂ.

Totodată, a fost emisă și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică valabilă în aproape toată țara, în intervalul 27 aprilie, ora 12.00 – 28 aprilie, ora 18.00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.
Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale.