Numărul persoanelor care și-au pierdut viața după ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon în beciul unei case din Comănești a crescut la trei. Este vorba despre doi bărbați, unul de 50 de ani și celălalt de 46 de ani, și o femeie de 45 de ani.

Ultima victimă a tragediei de la Comănești, un bărbat în vârstă de 46 de ani, fusese găsită, duminică, în stare de inconștiență, lângă celelalte patru persoane care erau prăbușite în beci (două decedate, două conștiente).

Din nefericire, bărbatul de 46 de ani, vecinul soților decedați, nu a mai putut fi salvat, în ciuda eforturilor medicilor. “A intrat din nou în stop respirator în camera de gardă, a fost resuscitat 45 de minute, dar fără succes, declarându-se decesul, a declarat Florin Hiru, medic în cadrul UPU Comănești, potrivit observator.tv.

Tragedia de la Comănești s-a petrecut într-un beci îngust, fără aerisire. Inițial, bărbatul de 50 de ani, proprietarul casei, a coborât să scoată o cană de vin din butoaie, dar nu s-a mai întors. Alertată, femeia acestuia s-a dus după el, împreună cu un vecin. Ambii au căzut și ei în beci, fără cunoștință, din cauza dioxidului de carbon.

După cei trei au intrat în beci și copiii vecinului, de 21 și, respectiv 23 de ani, aceștia fiind singurii găsiți conștienți de către pompieri.  Cei doi tineri au ajuns la spital cu intoxicație minoră, fiind externați ieri dimineață.

Dioxidul de carbon pe care îl emană vinul în timpul fermentării nu are culoare şi nici miros. Cine îl inhalează nu îşi dă seama că este intoxicat. De aceea, încăperea în care sunt ţinute butoaiele ar trebui să aibă surse cât mai largi de aerisire, pentru ca gazul să nu se acumuleze. (foto: arhivă)