Reuniți într-o ședință extraordinară, consilierii oneșteni au aprobat, azi, în unanimitate, un proiect de hotărâre care prevede acordarea unui ajutor de urgență celor două familii din cartierul Slobozia ce au rămas fără locuințe în urma unui incendiu devastator.

Fiecare dintre cele două familii ale căror case au fost distruse de incendiul petrecut pe 25 martie (foto și detalii AICI și AICI) va primi câte 7.500 de lei (circa 1.500 de euro).

“În urma evenimentului produs în data de 25 martie 2019, locuinţa domnului Holban Neculai şi a doamnei Holban Maria au fost distruse, conform procesului verbal de intervenţie Nr. 164/25.03.2019.

Potrivit art. 28, alin. (2) din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, Primarii pot acorda ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite, stabilite prin hotărâre a consiliului local”.

Ajutorul de urgenţă se acordă ca formă de asistenţă socială, în scopul susţinerii familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite, stabilite de consiliul local.

Având în vedere necesitatea susţinerii financiare pentru reconstrucţia locuinţelor domnului Holban Neculai şi a doamnei Holban Maria, domiciliaţi în cartier Slobozia str. Vasile Lupu, nr. 19 şi nr. 17, municipiul Oneşti, judeţul Bacău, vă rog să aprobaţi proiectul de hotărâre privind acordarea unui ajutor de urgenţă în cuantum de 7.500 lei pentru fiecare caz în parte”, se arată în expunerea de motive.

În incendiul petrecut pe 25 martie în cartierul oneștean Slobozia au ars în totalitate două case, două anexe și bunurile din locuințe.