Deci, gata! Inamicul invizibil a fost învins! Vela, cel cu manivela, ne-a luat și ultima piatră de pe inimă după ce a anunțat că până și Cetatea de Scaun a Sucevei are dreptul la o viață normală. “Sunteți eroii noștri, sunteți niște învingători!”, a clamat ministrul de Interne, la teveu. Ceva îmi este însă neclar. Eroii căror “noștri”?

Altă nedumerire! Inamicul. Perfid rău. Vorba lui Vela: “dușmanul A FOST invizibil, periculos și agresiv.”

Păi cum adică “a fost”? Gata, a capitulat? Păi numai în Suceava mai sunt peste 3.300 de “pozitivi”, cu ei ce facem? Sau a fost un război dinainte conceput, cu date precise, trecute în contract? Bântui tu cât bântui, dar până la un punct, că o ia norodul razna cu totul și cine știe ce câini, ce oi…și ne nenorocim de tot!

La nivel național, o spune Grupul de Comunicare Strategică, avem astăzi peste 16.000 de persoane infectate. Sunt ei toți în spitale, sub tratament, sau umblă liberi pe stradă și pot împrăștia virusul în orice moment?

Salvarea vine tot de la Vela, care chiar ne învață numai de bine, de parcă noi am fi picați din lună. “Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate, să ne gândim la sănătatea noastră și a celor apropiați”, a mai spus ministrul de Interne care, apropos, nu i-a mai avut lângă el pe Arafat și pe Despescu.

Aaaa, era să uit! Stați că avem măști! Ai mască, nu te doare nici la bască!

P.S. – Pe naiba! Pentru majoritatea , masca este doar un accesoriu, foarte puțini sunt cei care o poartă corect și o consideră un mijloc real de protecție. (foto: imagine ilustrativă)