Poliţiştii au identificat şi reţinut un tânăr de 16 ani, care, în seara zilei de 17octombrie a.c.,în municipiul Bacău, cu ajutorul unui minor de 15 ani, ar fi deposedat prin agresiune un localnic de 18 ani, de un telefon mobil.

La data de 18 octombrie a.c, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău au depistat şi identificat doi tineri, de 15 şi 16 ani, ambii din localitate, bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate s-a stabilit că tinerii ar fi deposedat, prin violenţă, un localnic de 18 ani, de un telefon mobil, în seara zilei de 17octombrie a.c., în timp ce acesta se deplasa către domiciliu.

Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti.

Tânărul de 16 ani a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi ambii bănuiţi au fost prezentaţi instanţei care a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, poliţiştii vă recomandă:

  • Evitaţi deplasările pe trasee aflate in zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.
  • Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori in care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
  • Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.
  • Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane)
  • Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
  • Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.

Sursa: IPJ Bacău