Precipitațiile vor acoperi cea mai mare parte a teritoriului, iar temperaturile la amiază nu vor depăși 13-14 grade Celsius în regiunea Moldovei.

„Vorbim într-adevăr de o schimbare în aspectul vremii, astfel că vor apărea precipitațiile, ploile în general slab cantitativ, dar în mare parte din țară. În același timp, se va înregistra o scădere a valorilor termice. Vorbim de vreme în general închisă, în mare parte din țară, de ploi ce vor apărea în jumătatea de vest a țării, izolat pot fi și mai însemnate cantitativ. Temperaturile maxime la amiază vor fi de 13 maxim 14 grade Celsius în nordul Moldovei, în estul Transilvaniei și în dealurile vestice și de cel mult 18-19 grade în partea de sud a țării”, a declarat Alina Şerban, meteorolog de serviciu, pentru observator.tv.

Potrivit prognozei, în zona montană foarte înaltă, la altitudini de peste 2.000 de metri, ne putem aștepta la precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, după pătrunderea în România a valului de aer polar, la mijlocul săptămânii viitoare.