Poliţiştii de prevenire şi cei de proximitate din cadrul Secţiei 1 Bacău au desfăşurat vineri, 12 octombrie a.c., o activitate de prevenire a furturilor din autovehicule, în cartierele Letea şi Orizontului din municipiu.

Activitatea preventivă desfăşurată de poliţişti este fundamentată pe constatările acestora cu privire la faptul că, există numeroase persoane care, prin nerespectarea unui minim de reguli de siguranţă, se expun riscului de a fi victime ale furturilor din autovehicule.

Aceste riscuri survin îndeosebi ca urmare a lăsării bunurilor la vedere, în interiorul autovehiculelor, precum şi a lăsării neasigurate (chiar şi pentru foarte scurt timp) a portierelor şi geamurilor auto.

Astfel, poliţiştii au distribuit tuturor proprietarilor de autovehicule parcate în cartierele Letea şi Orizontului, pliante cu informaţii şi recomandări referitoare la prevenirea furturilor din auto. Proprietarii de autovehicule au fost sfătuiţi de poliţişti să adopte o atitudine responsabilă.

Bunurile sustrase sunt în general telefoane mobile, portofele cu bani, acte, genţi, poşete, laptopuri, obiecte vestimentare, bagaje, etc. De asemenea există numeroase situaţii în care bunul vizat de infractori este de o valoare foarte mică (geantă sau portofel gol/cu acte, de exemplu, mărunţiş), mai însemnat fiind prejudiciul provocat prin avarierea autovehiculului decât prin furtul obiectului propriu-zis.

Deci nu uitaţi că spărgătorii vor profita de fiecare clipă de neglijenţă în ceea ce priveşte autovehiculul dumneavoastră şi mai mult interes pentru protecţia bunurilor ce le deţineţi vă scuteşte de neplăceri.

Astfel de activităţi vor fi continuate de poliţişti, săptămânal şi în alte cartiere din municipiul Bacău.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău