În perioada 09-15 aprilie a.c., în județul Bacău, polițiștii au desfășurat zilnic acțiuni pentru reducerea riscului rutier.

Polițiștii rutieri şi cei de ordine publică, atât din mediul urban, cât şi rural au acţionat pe toate categoriile de drumuri din judeţ care prezintă risc crescut de accidente, precum şi pe principalele intrări şi ieşiri din localităţi.

Poliţiştii băcăuani au desfăşurat activităţi pentru combaterea încălcărilor regimului legal de viteză, a nerespectării normelor legale de către pietoni, a neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, precum şi pe linia combaterii conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, poliţiştii au constatat pe drumurile din judeţ, 972 de abateri de la prevederile rutiere, aplicând 81 de sancţiuni contravenţionale pietonilor, 16 bicicliştilor, 19 pentru depăşire neregulamentară, 11 pentru neacordare prioritate autovehicule şi 10 pentru neacordare prioritate pietonilor.

Ca măsură complementară, au fost reținute în vederea suspendării 92 de permise de conducere şi 25 de certificate de înmatriculare, constatându-se totodată 17 infracțiuni, din care 7 la regimul rutier.

Având în vedere că depăşirea limitelor legale de viteză constituie una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere produse pe drumurile publice, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei traficului rutier şi au constatat 280 de abateri şi au reţinut 40 de permise de conducere.

Exemple: 1. A fost depistat un bărbat de 42 de ani, din Bacău ,în timp ce conducea un autoturism pe strada Alexei Tolstoi, având o îmbibaţie alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

In cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin 1 Cod penal.

  1. Poliţiştii au depistat un tânăr de 20 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism, pe D.N. 2, în localitatea Cleja, cu viteza de 106 km/h.

Acesta a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău