Poliţiştii băcăuani au acţionat la data de 07 iunie a.c., în mediul rural, în intervalul orar 15.00-20.00 , pe linia disciplinării în trafic a căruţaşilor, bicicliştilor şi pietonilor, precum şi pe linia identificării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Astfel, aproximativ 60 de poliţişti de la rutieră şi ordine publică au acţionat pe 88 de drumuri judeţene şi comunale, constatând 3 infracţiuni şi 178 de contravenţii, din care 165 la regimul rutier.

De asemenea au reţinut 2 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare, iar valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale a fost de 55.130 lei.

Exemplu:

La data de 07 iunie a.c., pe raza localității Cleja a fost identificat un bărbat de 45 de ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînregistrat şi fără a deţine permis de conducere.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatul fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aer expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

Sursa: IPJ Bacău