Contractarea împrumutului de două milioane de dolari de la Fondul Român pentru Eficientizarea Energiei a fost aprobat cu aproape 85% din totalul voturilor acționarilor combinatului de la Onești.

Cu totul, investițiile realizate de Chimcomplex SA Onești pentru punerea în funcțiune a noii instalații de clorură de calciu se ridică la 10 milioane de dolari, în afara împrumutului de la Fondul Român pentru Eficientizarea Energiei banii fiind asigurați din surse proprii și printr-un alt credit, de la Bancpost.

Legat de votul acționarilor privind contractarea creditului de 2 milioane de dolari, aproape 12,4% dintre voturi au fost exprimate ca abțineri, iar pentru că la Chimcomplex peste 88% din acțiuni sunt deținute de firma A2 Impex Ploiești, prin care omul de afaceri Ștefan Vuza (foto mare) și Grupul Serviciile Comerciale Române controlează societatea din Borzești, rezultă că principalul nehotărât a fost statul român, care deține aici 9,2% din acțiuni prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului”, scrie desteptarea.ro.

Noua linie de producție de clorură de calciu granule a Chimcomplex SA Onești va avea o capacitate de 30.000 de tone pe an.

Clorura de calciu granule, pe lângă alte întrebuințări, este unul dintre cei mai performanți agenți utilizați în procesul de deszăpezire. Clorura de calciu se poate utiliza în moduri diferite: aplicare uscată (în condiții severe de iarnă), aplicare lichidă (prevenire îngheț), umectarea (umezirea ușoară) sării tradiționale (cea mai recomandată procedură).