Prospecțiuni SA, firmă care deține 2,7% din acțiunile RAFO Onești, are de plată 92,8 milioane de lei, datorii admise în tabelul definitiv al creanțelor întocmit de administratorul judiciar.

Potrivit economica.net, cel mai mare creditor al Prospecţiuni este statul român: ANAF – Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili are de recuperat creanţe de 18,9 milioane lei, sumă admisă de companie. Direcţia Mari Contribuabili a revendicat o creanţă beneficiară a unei cauze de preferinţă în valoare de peste 174 milioane de lei, însă în tabelul definitiv al creanţelor a fost înscrisă drept admisă doar în sumă de 580.697 lei, „până la valoarea de piaţă a garanţiei stabilită prin evaluare”. Restul de 18,35 milioane lei constituie creanţe bugetare, fără cauză de preferinţă.

Compania controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender are de onorat şi creanţe salariale în valoare totală de 5,84 milioane lei, după ce în tabelul creditorilor s-au înscris 761 de angajaţi.

Prospecțiuni SA, care deține 2,7% din acțiunile RAFO Onești, a intrat în solvență anul trecut, pe fondul problemelor penale ale patronului.

Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv în 2015 la 12 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul Carom.