La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Bacău au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier în urma căruia o persoană a necesitat îngrijiri medicale.

Un barbat de 67 de ani municipiul Piatra Neamț, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza localității Hemeiuș, a virat la stânga pentru a intra pe un drum lateral, moment în care a fost lovit de un autoturism condus pe aceeaşi direcţie de mers de către un bărbat de 34 ani din oraşul Buhuşi, care s-a angajat într-o depăşire a unor autovehicule ce se deplasau pe aceeaşi direcţie de mers.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a unui pasager din autoturism, în vârstă de 14 ani.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări faţă de conducătorul auto, sub aspectul săvârşirii infacţiunii de vătămare corporală din culpă. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)