Dacă la “Zilele Orașului Comănești” au fost invitați Carla’s Dreams, Bere Gratis sau Alb și Negru, organizatorii Festivalului Verii” de la Onești (18, 19 și 20 august) propun mai mulți artiști locali, nume consacrate sau la început de drum.

Practic, în fiecare zi din cele trei de sărbătoare se va produce câte un artist oneștean cu notorietate. Astfel, seara de vineri se va încheia cu un concert susținut de Marian Petrescu și trupa Trenul de noapte, care au mai cântat la Onești în multe alte ocazii. Concertul lui Marcian Petrescu va fi precedat de un recital al trupei Selfie, omniprezentă la mai toate evenimentele de acest gen din județ.

Sâmbătă, între momentul grupului etno Haiducii (care a mai fost la Onești recent) și concertul Fly Project se intercalează artista oneșteană Andrada Bratovianu.

Iar duminică, în ultima zi a festivalului, pe scenă va urca Cristina Spătar, supranumită o vreme “Regina R&B-ului”, dar care a ieșit din lumina reflectoarelor după ce a devenit mamă.

În rest, cu mici excepții, spectacolul muzical va fi asigurat de diferite ansambluri folclorice locale, precum și de un taraf din Edineț, Republica Moldova.

Alina Eremia trage cortina festivalului de la Onești.