Fiecare lună în care administrează serviciul public de alimentare cu apă și canalizare al orașului înseamnă pentru SC Domeniul Public și Privat SA Onești (DPP) un minus de circa 130.000 de euro în conturi.

Până când gestiunea serviciului public de apă și canalizare va fi predată de municipalitate către RAJA Constanța (operatorul regional agreat de toată lumea în urma ofertei depuse), cei de la DPP caută soluții să limiteze pe cât posibil pierderile de pe rețea (circa 75%), care în bani înseamnă aproximativ 130.000 de euro pe lună.

Doar așa se pot explica ultimele două anunțuri de angajare publicate pe site-ul oficial al DPP. Aflăm astfel că societatea aflată în subordinea Consiliului Local (acționar unic) și condusă de inginerul Ioan Paris are nevoie de un operator hidraulic și un inginer instalații în construcții, ambii pentru Secția Apă Canal din cadrul DPP.

“Păi ce le mai trebuie oameni, după ce au luat toți angajații de la societatea lui Budeanu (n.r. – Ovidiu Budeanu, acționarul majoritar al SC Apă Canal SA, fostul operator al serviciului de apă și canalizare din Onești)? Printre cei 160 de oameni veniți de la Apă Canal chiar nu erau decât mecanici și săpători, nici măcar un operator hidraulic sau cum îi zice? De ce i-au mai luat atunci pe toți, trebuia să facă o triere, au venit toți la grămadă și acum caută alții. Nu mi se pare normal, cât timp noi le pătim salariile”, a comentat un președinte de asociație.

Chiar dacă DPP oferă contracte pe perioadă nedeterminată, este de văzut în ce măsură se vor găsi doritori să ocupe aceste două posturi știindu-se că în scurt timp serviciul de apă și canalizare al orașului va fi delegat companiei RAJA Constanța.